Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe net, noiembrie 2020 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

  • 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe net, noiembrie 2020

#21 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 04 November 2020 - 07:38 PM

Zetule...nu-i chiar asa: americanii au avut totusi 2 presedinti de valoare duoă Kenedy: Reagan și Busch senior.
Dacă te uiți la cea mai favorabilă perioada a "dezghețului" Est-Vest nu poți să nu remarci mandatul lui Busch senior sau,înaintea lui, determinarea lui Reagan. Asta pe plan extern.
Pe plan intern, cea mai prolifică perioada economică a SUA din ultimii să zicem 40 sau 50 de ani, a fost mandatul lui Clinton. În discursul lui "Despre starea natiunii" dădea niște cifre imposibil de combătut chiar și de opoziție. Apoi a apărut tipa aia cu buze calde și rochița ei cu probe ADN și totul s-a dus naibii. Eh, slăbiciuni prezidențiale, s-au mai văzut și pe la alții.
Cat despre Biden, trebuie să înțelegem că pierderea unuia dintre fii(pe Beau, mort de cancer cerebral) l-a afectat peste măsură. Oricum omul e cam distrat, să zic așa.
Pentru noi, pentru romani, victoria din alegerile americane nu reprezintă o miza chiar atat de importantă pentru că politica de alianțe, indiferent de cine caștigă Biroul Oval,va fi aceași.
Trump e de dreapta, iar Biden un fel de socialist. Asta acolo, la ei acasă. În rest...
Totuși în mandatul 2016-2020 America a decăzut enorm din prisma relațiilor sociale și asta e,în bună măsură "opera" miliardarului cu nevastă slovenă.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 04 November 2020 - 07:40 PM


#22 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 04 November 2020 - 09:30 PM

Longinus , si mie mi-au placut Busch senior si Clinton . De Reagan foarte putin imi mintesc .
Daca Busch al batran le-a redat increderea americanilor si in decurs de cativa ani s-au dezvoltat foarte mult , Clinton mai avea o calitate ,cred .Imi parea uman . Imi aduc aminte de glumele acelea referitoare la colectarea de taxe sau de felul cum il sprijinea sau glumea impreuna cu Eltiin ,cand o lua pe aratura . Parca odata , fiindca liderul rus era beat ,Clinton a baut cu el si au aparut asa la tv , amandoi pilitzi , dar simpatici .

#23 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2461
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 04 November 2020 - 09:55 PM

Cu ce ne alegem noi din aceste alegeri? Cu democrati ne-a fost bine? Nu prea. Nici nu prea ne bagau in seama.
Mai apoi si unii si altii nici ambasador nu trimiteau. Asa de importanti eram pentru ei.
Si cand ne baga, ne pun sa cumparam cateceva, nu ieftin si nici nou, de la ei.

Mascarici, dar macar are nevasta misto. Stati linistiti ca nu-i butonul numai la el. Sistemul lor nu permite sa i se lase prea multa putere. Unul a incercat, punandu-si frati in functie cheie si ati vazut cu ce s-a ales. Altul, si-a dat rusinos demisia. Asta cu toate ca multi altii au facut lucruri mult mai urate. Dar erau in tonul corului. Si corul i-a mentinut solisti.

Sasul nostru ... Incepe sa-mi fie dor de badaranul de Basescu. Mor romani , zi de zi mai multi, dar totul ar fi sub control.
Am un soi de frustrare amestecata cu greata. In aceste vremuri suntem condusi de un sas, o corcitura de roman cu ungur si un arab . Poapoare mandre, nu zic nu. Dar romanii unde sunt in filmul asta?

Aceasta postare a fost editata de flo: 04 November 2020 - 09:56 PM


#24 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 04 November 2020 - 10:13 PM

Dany, Busch ăla bătran mai avea un atu, ceva ce la americani chiar contează: era un erou, un aviator ce a luptat în Pacific în ww2. Americanii au un profund respect pentru asemenea oameni(mai puțin epoca de avant socialist, sa-i spun așa, cand veteranii întorsi din Vietnam erau scuipați). Nu vreau să divagăm de la temă, deci nu extind. Vreau doar să spun că am văzut înmormantarea(ma rog, cortegiul funerar, al celebrului lunetist Chris Kyle, împușcat in poligon de un dezaxat, gelos pe "scorul" veteranului. Lumea se stransese pe marginea drumului si aplauda trecerea mașinii cu sicriul omului,femei cu copii, bikeri cu veste de piele, veterani in scaun cu rotile, oameni tineri sau batrani cu drapelul tării pe umeri sau fluturind, fără sa fi fost "convocați" de cineva, ci pur și simplu dintr-un respect profund, absolut spontan. Pentru americanii de rand chestiile astea conteaza foarte mult. You served your country și asta este un capital enorm în politică. As vrea tare mult sa vad așa ceva la noi, pe bune.
În fine.
Trump este un tip bombastic, arogant(îi urmărisem cateva emisiuni tv înca pe vremea cand nici nu se punea problema să candideze,și sincer ,m-a scos din sărite cu aroganța lui), chiar si acum zgandărește mușuroiul cu postări gen "s-au furat alegerile la greu" cam pe tonul folosit si de unii de pe la noi(sau unele) ...situația interasială, deloc simplă, a țării este mult deteriorată in mare măsura și atitudinii lui...etc,etc. Nu dezvolt ideea, oricum acestea sunt păreri personale, deci subiective.
Biden este un om bătran, traumatizat de pierderea soției și a unei fiice(moarte într-un accident rutier) și pierderea fiului Beau Biden, de care era foarte atasat, mort,cum spuneam, fulgerator, răpus de un cancer cerebral. Sigur, concurența il descrie ca pe un tip senil(chiar daca nu foloseste acest termen), mai nou și pervers(!!!) dar uita sa spuna că, totuși, pană acum a fost "vicepresident of USA" deci al doilea om după Trump.
Aceste alegeri ating doua recorduri: cea mai mare participare la vot popular, din toată istoria SUA (mai bine de 160 milioane de oameni) și printre cele mai murdare,cu atacuri și aluzii, etc.
Prietenii mei, unii stabiliți în Sun Valley-Idaho alții in Fort Worth-Dallas, imi spuneau ca au stat cuminți la cozi imense, doar ca sa voteze. Vote now, or shut up in the future, spuneau.
Păcat. Totuși...America nu-i chiar orice speluncă.
În rest... daca nu mi-ar fi frica de șoferi nebuni(!) pe șosele patriei, chiar mi-as cumpara un Harley.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 04 November 2020 - 10:25 PM


#25 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 04 November 2020 - 10:47 PM

Citeaza

Dany, Busch ăla bătran mai avea un atu, ceva ce la americani chiar contează: era un erou, un aviator ce a luptat în Pacific în ww2.

Da, stiam , pe un TBF Avenger ,parca ...

Citeaza

Biden este un om bătran, traumatizat de pierderea soției și a unei fiice(moarte într-un accident rutier) și pierderea fiului Beau Biden, de care era foarte atasat, mort,cum spuneam, fulgerator, răpus de un cancer cerebral. Sigur, concurența il descrie ca pe un tip senil

Asta este problema cu biden , dupa mine , Longinus . Stiu totul despre el , mai putin ce ar vrea sa faca daca ajunge presedinte si de asta mi-e si groaza fiindca in spatele lui s-ar putea afla ceva mai nasol decat mascariile lui trump . Cel putin la acesta stim ce vrea sa faca ... dar cine voteaza cu bidonul , voteaza mai degraba emotional pe baza sensibilitatii fatza de povestea vietii lui si a aversiunii fatza de trumpeta ... iar din spate ar putea sa vina socialistii aia radicali , care nu sint ok.
E drept ca si trump numai stabil nu e , dar cel putin sti ce vrea ... iar in ro totusi sa mai miscat cate ceva in mandatul lui . Relatia aceea cu polonezii , destul de speciala ,in cadrul aliantei , niste manevre militare care ne-a crescut importanta in cadrul aliantei , niste achizitii de armament de data aceasta compatibile cu cele ale americanilor si tinute din scurt de ei ca sa nu prevaleze politica noastra damboviteana ,cateva firme de IT importante , au mai pus piciorul in prag si nemtilor sau francezilor ,in care am chiar mai putina incredere decat in americani . .
Mi-e ca daca castiga bidonul , avand in vedere porcariile pe care le-a facut fiul sau si care au fost acoperite de senior ,vor genera pe aici o perioada cu afaceri murdare ca pe vremea lui nastase ..., iar asta va fi cel mai bun lucru , fiindca daca ma gandesc la harta lui Orban al ungurilor si la harta pe care ia aratat-o Putin lui Dodon , imi vine iar in minte scenariul din 1989 , cu rusii si filera franco-belgiana -ungara ... si cred ca bidonului i se rupe si cam din acest motiv ...parca as vrea sa -l vad pe trump castigand ...
Dar nu-l agreez deloc ca peronaj pe trump , totusi intre dezgust si frica as alege raul pe care il cunosc deja . ... Mai bag niste lamaie 4 ani , dar cel putin dorm mai linistit .

Aceasta postare a fost editata de dany: 04 November 2020 - 11:14 PM


#26 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 05 November 2020 - 12:57 AM

Alegi gresit ,dany.
Trump a pierdut deja si el știe asta.
Socialisti...hmm...in America ? Cam greu. Fi pe pace, Biden nu va face ce vrea el, pun mana în foc 100%.
In rest...om vedea la noi, de Sf.Niculae

#27 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 05 November 2020 - 01:37 AM

Citeaza

Socialisti...hmm...in America ? Cam greu.


Scoala de la Frankfurth > Columbia University , etc. ... parca

Ps .

Citeaza

In rest...om vedea la noi, de Sf.Niculae

.. Dapoi cred ca or sa iasa aia care nu-i plac lui Flo :-D

Flo , Basescu e tatar , sau cam de pe-acolo +/- cateva cuburi de ghiatza :-D , parca asa stiam ... dar Veorica cea care se pretindea romanca neaosa nu stia ca roman se scrie cu â ,nu cu ă . Ea pronunta " romăn " , nu " român " :-D ... dar altfel cand pronunta "Louis Vuitton" ,cred ca stia la perfectie .
Johanis nu e asa fiindca e neamtz ,ungur , roman,etc ... e asa fiindca ... asa e el ca om sau caracter .
Problema nu este la fondul lor etnic ci la cel etic si moral luat per individ in particular .
Mie nu-mi displace diversitatea asta multiculturala a noastra , chiar cred ca aceasta multitudine de culturi , limbaj , traditii aglutinate in secole ,ne face speciali .

... Dar tie parca iti placea Arafat ...( a naibii televiziuni )

Aceasta postare a fost editata de dany: 05 November 2020 - 02:33 AM


#28 Useril este offline   ionicaf 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 604
  • Inregistrat: 29-October 07
  • Location:bucuresti

Postat 05 November 2020 - 07:29 PM

* Muzeul militar are site nou Imagine postata
https://www.muzeulmilitar.ro/

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: parc-4_1.jpg


#29 Useril este offline   177 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1415
  • Inregistrat: 24-December 10
  • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 05 November 2020 - 08:07 PM

Excelent! Sper puna si colectiile de fotografii.

#30 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 05 November 2020 - 08:59 PM

@dany, uite o dedicație pentru tine:
"consilierul spiritual" al marelui Trump...prezicand victoria, la îndemnul îngerilor ce vin din...Africa:
https://youtu.be/VZMi2A_JI50
I hear the sound of victory
Fără alte comentarii.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 05 November 2020 - 09:02 PM


#31 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 05 November 2020 - 11:19 PM

Citeaza

dany, uite o dedicație pentru tine:


Dar de ce dedicatie pentru mine , Longinus ? :lol:

" Pasrelele " lui Trump le stiu , de 4 ani , are el altele si mai si , cand avea ... " sezatorile" acelea crestine ; era ca in filmele cu psihopati din anii 80 , ca sa nu mai vorbim de twiterele acelea celebre , sucelile lui bruste ,in politica internationala ...in fine :-D

Eu nu sint trumpist , "dacat ca" nu vreau sa castige pervertul ala socialist dus cu bidonul , fiindca nu stiu cum vor evolua lucrurile , sub ... privirile acelea umede -rozalii de bunic iubitor ...
Oh ! Si mai e si fi-su ala ; Cica si lui tot " alea micili " ai plac ,, ca nah conserva nu a putut sari prea departe de bidon ... dar probabil se referea la tarile mici ,in curs de dezvoltare ...demne de mila aceea indulgenta de tara bananiera , ori in cazul asta deja simt iz de Bechtel sau Microsoft ,,, si parca nu as dori sa ne mai intoarcem acolo ..

Mai degraba prefer imaginea cu americanul ala care il despagubea pe tzaran ca ia intrat cu ultimul tip de Abrams prin aratura la un exercitiu de cooperare si aparare ,nu doar a tarii noastre si televiziunule pro... urland isterice ... daca intelegi ce vreau sa spun ...
Adica ... , privitor la americani , dedica-mi Heavy -Metal , nu pantomima . :-D ( aici cu sensul ca fiecare se face ca totul merge foarte bine si la sfarsit " una sa stricat si alta sa pierdut")

Apoi ai vazut ca o foarte buna parte a latinosilor americani au votat cu trump . Crezi ca lor le-a placut asa mult portocaliul , mai ales dupa ce a inceput sa construiasca zidul acela la granitza .?
Eu nu cred , dar imaginea lui biden alaturi de un Chavez sau Castro ia facut pe multi sa se teama de politica pe care o va duce , multi dintre ei fiind fugiti din acele tari tocmai din cauza acelor regimuri politice .

Citeaza

I hear the sound of victory

Mda... asa se pare ...
:-D
Cine e vicele ? ... In caz ca baga mosu de bucurie mai multa viagra ..

Aceasta postare a fost editata de dany: 06 November 2020 - 12:01 AM


#32 Useril este offline   177 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1415
  • Inregistrat: 24-December 10
  • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 06 November 2020 - 12:37 AM

Dornier DO-X in 1930

film

#33 Useril este offline   Z-mare 

  • Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12626
  • Inregistrat: 07-December 04
  • Location:Sebes -Alba

Postat 07 November 2020 - 10:09 AM

Citeaza

.care era contextul dupa tine, apropo ?
Cu treburile astea cu politicaly corect, am cam luat-o razna. Iaca, un mos care isi mingiie nepoata! Sau un bunic ce miingie un copil frumos si destept. Si daca privim asta si prisma pierderii unui fiu...Daca ati vedea ce-mi face nepotica, m-ati baga direct la puscarie, fara sa judecata! :rofl: Cica ii place sa stea pe mine, ca sunt moale! In fine, am ajuns in partea ailalta. E drept, de cind cu pedofilia asta, pe bune sau inchipuita, ma feresc sa mai miingii copii mici, chiar daca sunt dragalasi foc. Mitele le pot miingia, nu? :rolleyes:
In fine, sa trecem la lucruri mai serioase.
Longinus, pe undeva ai dreptate im privinta lui Reagan și Busch senior, asta daca ii compari cu mascariciul. Eu ramin la idea ca America lui Kennedy si poate Obama, a fost cea mai OK. Asta vazut, din afara, ca nu am trait acolo. Mascariciul s-a comporat exac ca Dragnea, ma rog, la o scara mai mica, la care se adauga rasismul si xenofobia. Ce diferenta este intre zidul Berinului si cel din Mexic?

Citeaza

Si cand ne baga, ne pun sa cumparam cateceva, nu ieftin si nici nou, de la ei.
Da, ne-au obligat sa dem 2% din PIB pe vechituri, pe care acum la modernizam! Ce facem cu 20 de F-16, generatia lui Mig 21? In prima zi de conflict se duc pe apa simbetii!

Citeaza

Mor romani , zi de zi mai multi, dar totul ar fi sub control.
Asta si pe mina lor! Dar o sa vedeti dupa alegeri cum intram, nu in carantina, ci in izolare!

Citeaza

In aceste vremuri suntem condusi de un sas, o corcitura de roman cu ungur si un arab
Flo, sa nu fim xenofobi sau extremisti. Nu conteaza ce nationalitate sau rase/credinta e, totul e sa-si faca treaba cum trebuie! Ce Nastase, roman sadea, a fost mai bun? Sau Constantinescu? Cu nimic mai breji, numai ca noi tot asa alegem, pe cel mai bun, dintre cei mai rai!

#34 Useril este offline   dany 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4773
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 07 November 2020 - 03:24 PM

Citeaza

Da, ne-au obligat sa dem 2% din PIB pe vechituri, pe care acum la modernizam!

Au aparut imagini cu "vechituri" :-D ,in poligon ; e drept ca le-ar mai trebui niste rachete AT .

https://www.rumaniam...embrie-la-5incu

Umbla vorba prin targ ca vom achizitiona si Oshkosh-uri

https://www.defenser...ale_606208.html

Ps. Nu stiti cumva cate camioane IVECO avem deja in dotare ; vad ca apar din ce in ce mai mult in imagini ?.

Aceasta postare a fost editata de dany: 07 November 2020 - 03:41 PM


#35 Useril este offline   177 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1415
  • Inregistrat: 24-December 10
  • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 07 November 2020 - 06:09 PM

Vezi postareaZ-mare, la 07 November 2020 - 10:09 AM, a spus:

Ce diferenta este intre zidul Berinului si cel din Mexic?


Zidul care desparte SUA de Mexic are rolul de a limita traficul de persoane, traficul de droguri, contrabanda si alte activitati care implica trecerea frauduloasa a frontierei. Cei care se deplaseaza legal intre SUA si Mexic folosesc punctele de trece a frontierei, nu o fac fortand frontiera. Nu este nicio legatura intre zidul Berlinului si cel de la frontiera cu Mexicul. De ce nu ai comparat de exemplu cu marele zid chinezeasc.

Mai sunt si alte persoane de aceeasi parere cu tine:

No border, No wall, No USA at all

Mai jos, seful ICE explica unei senatoare democrate decuplate de la realitate faptul ca politia de frontiera trebuie sa aplice regulamentele:

AOC & Tom Homan

....apoi explica unui alt democrat faptul ca trecerea ilegala a frontierei este o infractiune:

Green & Hofman

#36 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 07 November 2020 - 07:14 PM

Chiar aici pe forum, eu am spus-o răspicat și ca o părere pur subiectivă la vremea aia, că personal aș agreea ideea achizitionării de SAAB-uri pt. dotarea aviației noastre. Noi nouțe,în țiplă, etc etc.
Din rațiuni(și) politice, s-a mers pe varianta F16 sh. modernizate, revigorate și cu ceva Viagra sub coadă.
Ok, sunt 17 piese și vor mai veni(probabil) si altele.
Am înteles că mai urmeaza o upgradare pe la mustăcioara, cu niscai electronice noi și probabil ceva dotări mai macho, la ceva nivel ce se termină cu un 6 și un X.
Bun. Ce nu pricep eu, de ce a rămas impresia generală în randul multor "observatori" că F-urile astea cu cocarda sunt doar niște "conserve"?
Nu pot fi de acord, desi si eu sunt doar un "observator" . Eu spun ca sunt peste MiG urile 21zburate acum, în mod net.
În fine.
Se leagă mult povestea asta a achizițiilor militare, de un stereotip: americanii ne obligă să cumpărăm vechituri.
Hmmm.
Da, însă mă gandesc că industria militară contemporană, cea mai avansată din lume, poate nu singura totuși, este cea americană. Apoi ar trebui să luăm în considerare și alianța strategică dintre noi și americani. Da, știu, nu au ridicat încă vizele pentru romani, desi am văzut filmări cu pirande dand cu jula prin magazine din Huston. Mă gandeam cum naiba au ajuns alea pe acolo ?! Cu viza pentru studenți ?!.
Cu ceva timp în urmă, Edi(109, ca să nu-l confundăm cu Iordanescu)spunea că daca americanii s-ar răzgandi si s-ar retrage din Romania, am cam rămane doar noi și prietenii ruși, tocmai ăia cărora le-am arătat degetul prezidențial,prin vitrină. Oups. Chiar daca Edi ar avea dreptate, mă gandesc că fie Donnie, fie Joe, nu cred că se va întampla asa ceva în viitorul apropiat sau mediu.
Apoi, trecand mai departe,peste aceste mici perorații, ajung la al doilea stereotip: tot ce cumpărăm pentru armata e musai americănesc. Eh, aici am de carcotit din nou.
Camioanele IVECO nu sunt americane, nici corvetele alea multirol,nici rachetele Spike, etc etc. Si inca ceva: cu exceptia F-urilor care da, chiar sunt sh.toate celelalte sunt noi nouțe, de pe raft si nu sunt chiar niște "artificii" .Nici Patriot, nici HIMARS, nici NMS urile antinavă, etc etc.
Știu, ar fi de dorit să ne rămană bani si de tocăniță și de-o ciorbiță, și chiar ar rămane dacă "oameni răi din lumea rea" nu ar băga mana în chiftele, cu consecințe și pagube mai mari decat ăia 2% alocați pentru dotarea armatei. Înțelegeți ce vreau să spun.
Sa va dau un exemplu.
Ca orice roman modern, mi-am tras si eu Netflix(nu chiar acum, ci cu ceva timp în urmă, dar mă rog).
Ei, și la Netflixu ăsta, printre atata Better call Saul, Subura, etc etc, la îndemnul cuiva am catadixit să mă uit și la seria Flavours of Romania a simpaticului Charlie Ottley.
Pe langă faptul că am vazut atatea lucruri uimitoare despre propria-mi țară, am mai remarcat un lucru: seria englezului a adus MAI MULTE SERVICII ROMANIEI DECAT TOT MINISTERUL TURISMULUI, CU TOT CU FRUNZA VERDE A LUI LEANA.
O serie simplă, onestă, facută de un englez(chiar dacă nu oricare), un "alogen" care după ce a terminat de filmat seria spunea" sunt rușinat că nu am venit mai devreme” serie sponsorizată de un lanț de magazine francez. BRAVO MĂ !
O fi fost ea serie simplă, din doar 8 episoade filmate în 7 luni, cu un buget...sa fim serioși, DAR S-A DIFUZAT ÎN 110 ȚĂRI, TRADUSĂ ÎN 9 LIMBI în lumea largă.
Asta e ceva, nu ?
Daca nu ati văzut Flavours of Romania, uitați-vă. Daca ati văzut-o, atunci stiți ce vreau sa spun.
Nu am alte comentarii.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 07 November 2020 - 07:31 PM


#37 Useril este offline   177 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1415
  • Inregistrat: 24-December 10
  • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 07 November 2020 - 07:58 PM

Chestiunea cu Romania care cumpara fier vechi din SUA si Romania= colonie sunt naratiunile preferate ale posturilor de propaganda rusesti.
Mai jos este unul dintre colaboratorii de baza ai sputnik.ro, ziaristul Ion Cristoiu care dupa ce face referire la fierul vechi cumparat de Romania din SUA, nu doreste sporirea prezentei americane in Balcani deoarece "nu trebuie sa-i suparam pe rusi".

Ion Cristoiu

#38 Useril este offline   flo 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2461
  • Inregistrat: 04-July 09
  • Location:Bucuresti

Postat 07 November 2020 - 08:00 PM

Citeaza

Flo, sa nu fim xenofobi sau extremisti.


Doamne fereste! Departe de mine gandul asta. Ar fi si anapoda rau. Numele de fata al mamei este Szekely. Asta pentru ca cel mai drag bunic al meu, tatal ei, a fost o corcitura dupa cum singur spunea ca-i foaita amestecata.
Acum, dupa cum zicea bunicul : Fatul meu! Oameni suntem tati. Baiul ii ca nu la tati ne sta capul sa fim romani. Pentru ca zicea el ca-i important in ce legea am fost crescuti.
Pe de alta parte, spuneam, cu alt prilej cand se discuta despre loialitatea evreilor, ca au fost destui care au facut lucruri bune pentru noi. Aminteam de regretatul prof. ing. Liviu Librescu.
Ai dreptate, important e sa ne facem treaba bine. Bine pentru societatea asta. Ca aici se incurca lucrurile . Ce-i bine pt altii, nu-i musai si pentru noi bine.
Arafat a facut multe pentru noi. Dar si multe pentru care, oricare dintre noi, am fi avut de platit. Iar multe din cele facute nu sunt in interesul Romaniei.

Asadar, daca exista riscul comiterii de ticalosii (caci nu poate fi vorba de prostie) sa fim atenti macar in ce lege au fost crescuti.

#39 Useril este offline   Longinus 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08
  • Location:Mayotte, Guyana

Postat 07 November 2020 - 08:19 PM

Vezi postarea177, la 07 November 2020 - 07:58 PM, a spus:

Chestiunea cu Romania care cumpara fier vechi din SUA si Romania= colonie sunt naratiunile preferate ale posturilor de propaganda rusesti.
Mai jos este unul dintre colaboratorii de baza ai sputnik.ro, ziaristul Ion Cristoiu care dupa ce face referire la fierul vechi cumparat de Romania din SUA, nu doreste sporirea prezentei americane in Balcani deoarece "nu trebuie sa-i suparam pe rusi".

Ion Cristoiu

177, cand aud de "maestrul" ăsta, sunt nevoit să încep un tratament de detoxifiere generală a organismului.

#40 Useril este offline   177 

  • Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1415
  • Inregistrat: 24-December 10
  • Location:Drobeta Turnu Severin

Postat 07 November 2020 - 09:36 PM

Bulgarii vor sa cumpere nave noi de la Lurssen

Bulgaria approves the purchase of new patrol ships from the German company Lürssen

Arata acest topic


  • 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi